Link catre tilllate.com Romania - VladC's memberpage

sâmbătă, septembrie 20

Doar islamicii pot fi fanatici sau si crestinii?

Hello!
Ce vreme frumoasa e afara. Iti vine sa te culci nu alta. De aceea am decis azi sa dezbat o chestie care azi mi-a trecut prin cap in una dintre discutiile mele cu o prietena. Deci intrebarea de azi este:

Doar islamicii pot fi fanatici sau si crestinii?

Faza e urmatoarea de ce doar islamicii is fanatici, de ce doar pe ei ii consideram asa cand vedem in jurul nostru o multime de oameni -de obicei femei- trecuti de varsta tineretii facand o obsesie din mersul la biserica, citit Biblia sau chiar punand pe seama incercarilor de credinta cam orice chestie nasoala ti s-ar intampla. Ele/Ei au fost candva in caldarele desfatarilor trupesti si acum pozeaza pe mironositele/sfantii de parca pana acum nu ar fi contat viata lor ca doar erau "tineri" si in vremea lui Ceausi`.
Pentru mine e de ajuns toata chestia asta sa pot afirma ca sunt fanatici deoarece considera ca toata viata lor e legata strict de Cel de Sus. Adica cum poti afirma la o persoana in spital sau in dureri ca ea este incercata de Dumnezeu si merita sa fie chinuita. Asa ceva mi se pare daca nu inuman macar nedrept fata de persoana indurerata. Deci fanaticu/a asta isi bate joc de durerea si suferinta persoanei doar pentru a justifica prezenta Domnului in toate partile vietii unui om. E gresit oameni! In momentul acela mai bine te rogi pentru cel bolnav decat sa iti bati asa joc de el. Si asta ii doar un exemplu de idei fanatice care le-am vazut in jurul meu.
Deci, ce conteaza in toata chestia asta ii sa deschidem ochii la ce se intampla in jurul nostru in numele religie -oricare ar fi ea- caci in trecut am vazut cum au inceput cruciadele tot din fanaticism si nu islamicii le-au inceput ci chiar crestinii nostri dragi.
Desi nu toata lumea o sa imi impartaseasca ideea aceasta stiu ca parerea mea e destul de logica.
Filozofand,
VladC.

Un comentariu:

  1. şi creştinii ...dacă vrei un exemplu de prostie în acest sens dă un add pe nicolae.dan89 şi-am să-ţi trimit conversaţiile cu unu

    RăspundețiȘtergere

Spuneti-mi tot ce curge in sufletul vostru: