Link catre tilllate.com Romania - VladC's memberpage

joi, septembrie 11

Stud-ent

Hey omule de rand!
Ce frumos va fi cand vom invata la scoala chestii pe care sa le punem in practica.
Ce frumos va fi cand nu vom mai cauta sa lucram oriunde pentru 2 lei.
Ce frumos va fi asa intr-o seara sa ne putem bucura de un pat confortabil nu de “covata” actuala.
Ce frumos va fi cand caminul va dispune de o baie curata – daca tot e comuna.
Ce frumos va fi momentul in care profesorii nu te vor stresa cu orice ocazie.
Ce frumos va fi…
Cate lucruri bune pot incepe asa, cate idei, cate vise.
Hai sa ne gandim la cuvantul student… oare de la ce vine? Hai ca va spun eu! De la Stud-Ent, adica entitate care studiaza. Desi majoritatea cred ca is studenti cam nici unul nu e. E doar un imitator a ideilor auzite la curs/seminar. Ca sa fii cu adevarat student trebuie sa inveti selectiv, sa ai o memorie bogata si nervi de otel sa nu te descarci pe colegu de banca sau chiar profesor in cazul in care acesta te ia la 11 metri ghimpi.
Imi place ca macar este speranta in mine precum cred ca este speranta in oricare student. Viata de student e faina dar nu usoara. Sa te trezesti dimineata cu muzica colegului de palier, sa vezi ca nu mai ai cafea sau bani sa iti iei o paine. Ajungi sa iesi si tu din camera dupa cateva ore de DotA sau nu stiu ce alt joc pe net si vezi ca profu/profa intarzie si intelegi ca nu are rost sa iesi din barlog pentru orice balarie de matematici speciale sau cine stie ce materie obscura.
Dar nu-i rau student is, student voi ramane… sper pentru putin timp totusi. Astept cu nerabdare ziua in care voi primi diploma in mana si voi simti ca is un om care nu mai are nevoie de familie pentru sustine financiara ci eu ii voi sustine pe ei. Pana atunci…
Traiasca supa la plic + punga de pufuleti de dupa. Traiasca zilele insorite cu chef zero de invatat. Nici nu va puteti imagina cat de complicata e uneori viata de student cu datoriile la “mini”-camatarii din camine. Singurele chestii care te tin la suprafata e prietena de acasa – asta daca nu ti-ai racolat ceva prin cluj – sau banii care ii primesti de la rude ca acum esti mare si trebuie sa faci familia mandra. “-Tucu-te mai fecior ca mare ai crescut! Ia hai la matusica sa iti dea ceva cadou ca esti student!”, iar tu in mintea ta deja iti imaginezi cum vei strica banii – nu auzi nimic.
Bani, stres, examene, profesori, mizerie, bucurie, reusite, betii…toate acestea fac parte din viata unui student.
Pana data viitoare al vostru student,
VladC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spuneti-mi tot ce curge in sufletul vostru: